Wat is SEO?

Een SEO-tekstschrijver helpt met SEO. Dit betekent Search Engine Optimization. Dit proces richt zich op het opmaken van je website naar onderwerp waarmee zoekmachines je webpagina beter begrijpen. Dit geldt zowel voor de website zelf als de individuele onderdelen zoals pagina’s, artikelen, en blogs.

Vandaag gebruikt iedereen zoekmachines. Google is de grootste, en meest geraadpleegde. “Waar vind ik een goede freelance SEO-tekstschrijver?”, “Wat is de oorzaak van mijn voetpijn?” en “Hoe kan ik snel afvallen?”. Noem het maar op en Google geeft een antwoord.

Maar welk antwoord? Dat is de vraag. In “How Search Works” legt Googlemedewerker Matt Cutts uit hoe een Google zoekopdracht werkt.

Waarom een SEO Tekstschrijver?

Als je gebruik maakt van een zoekmachine klik je meestal op één van de eerste drie resultaten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat die samen meer dan 60% van de kliks ontvangen.

Dit is waar een goede SEO-tekstschrijver bij helpt, jouw website naar boven helpen in de voor jou relevante zoekresultaten. Dit is belangrijk, want je wil niet dat jouw fysiotherapiepraktijk of fitness website wordt gevonden als iemand zoekt op: “De beste make-up voor kerst”.

De kwaliteit van je content, de toepasbaarheid van je titels, de structuur van je website en het aantal woorden dat je gebruikt, hebben allemaal invloed op vindbaarheid van je website.

Maar er zijn nog een hoop andere factoren.

Eén belangrijke daarvan is het up to date houden van je website. Door regelmatig content te plaatsen waar je doelgroep naar zoekt verhoogt je de kans dat je uw website bij de topresultaten verschijnt.

Waarom SEO Teksten van TextinMotion?

De sleutel voor een goede SEO-tekst ligt hem uiteindelijk in de kwaliteit van de content. “Content is king”. Als freelance SEO-tekstschrijver en als gezondheidsspecialist ken ik de medische-, gezondheids- en fitnesswereld door en door. Ik pas deze kennis toe zowel in mijn privéleven als in tijdens mijn werk.

Ik begrijp ik waar je doelgroep naar op zoek is en hoe die doelgroep het beste aangesproken kan worden. Ik informeer, ik leg uit en ik zorg voor een pakkende schrijfstijl. Als freelance SEO-tekstschrijver voorzie ik uw website van koninklijke content.

Joël is an excellent writer. I have used his services many times, and each time he delivers unparalleled content for my business, providing exactly what I require. He takes the time to research my topics, and always delivers the material quickly.

Bree Hunter

Personal Trainer & Nutritional Coach